Χαλά Γκοράνι (Hala Gorani). Η δημοσιογράφος που τίμησε το επάγγελμα του δημοσιογράφου και έλαβε χιλιάδες συγχαρητήρια από ανώνυμου Έλληνες ανά τον κόσμο για το στρίμωγμα στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

Hala Gorani (Χάλα Γκοράνι). Η δημοσιογράφος που τίμησε το επάγγελμα του δημοσιογράφου και έλαβε χιλιάδες συγχαρητήρια από ανώνυμους Έλληνες ανά τον κόσμο για το στρίμωγμα στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ. Διαβάστε εδώ.

Η Χαλά Γκοράνι είναι μια έγκριτη ανταποκρίτρια για το CNN International που εδρεύει στο Λονδίνο.

Η Hala είναι από τις πιο έγκυρες ανά τον κόσμο δημοσιογράφους αυτή τη στιγμή.

Εκτός από τα καθήκοντά της, η Γκοράνι πηγαίνει συχνά στα σημεία που γίνονται συμβάντα για να έχει άμεση εικόνα από την είδηση που θα κληθεί να μεταδώσει.. Πρόσφατα κάλυψε την κρίση της Συρίας και την μετακίνηση προσφύγων στο Λίβανο το 2014. Η Hala κάλυψε επίσης τις αιγυπτιακές εκλογές του 2012 και έχει ήδη αναφερθεί εκτενώς στην Ιορδανία και την Αίγυπτο. Είχε επίσης σημαντικό ρόλο στην κάλυψη του CNN για την Αραβική Άνοιξη.

Το 2010 η Γκοράνι κάλυψε το καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή, για την οποία κάλυψη του CNN αναγνωρίστηκε με ένα χρυσό Golden Nymph - μία από τις υψηλότερες τιμές στη διεθνή δημοσιογραφία - στο Φεστιβάλ Τηλεόρασης του Μόντε Κάρλο πέρυσι.

Η Γκοράνι, ένας από τους πιο έμπειρους διεθνείς δημοσιογράφους του CNN, ανέφερε από όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων Σαουδική Αραβία, το Ιράκ, το Ισραήλ, την Ιορδανία και τα παλαιστινιακά εδάφη. Είχε ρόλο στην κάλυψη CNN International, στη σύγκρουση Ισραήλ-Χεζμπολάχ το 2006, για την οποία κέρδισε το CNN Edward R. Murrow βραβείο. 

Η Γκοράνι ήταν επίσης ένας από τους δημοσιογράφους του CNN απονεμηθεί Νέα και Ντοκιμαντέρ Emmy για την κάλυψη του δικτύου του 2011 αιγυπτιακή επανάσταση που οδήγησε στην αποπομπή του τότε προέδρου της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ.

Στις αρχές του 2009 παρουσίασε την Ανατολή πρόκληση της Μέσης Ανατολής, μια ειδική ώρα-μακρά πρόγραμμα που πήρε μια διορατική και τολμηρές ματιά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μέση Ανατολή.

Το 2008 η Γκοράνι παρακολούθησαν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας και συντόνισε την καταληκτική συνεδρίαση που χαρακτήρισε διάφορους επιχειρηματικούς και πολιτικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων του Τόνι Μπλερ, κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης Elie Wiesel και η JP Morgan Chase & Co. πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος James Dimon.

Η Χάλα εντάχθηκε το CNN το 1998 από την τηλεόραση του Bloomberg στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως άνκορ. Εργάστηκε επίσης για το γαλλικό δίκτυο France 3, που καλύπτει ιστορίες για το γαλλικό καλωδιακό δίκτυο Παρίσι Premiere. Η Γκοράνι ξεκίνησε την καριέρα της στη δημοσιογραφία γραπτώς για τη γαλλική εφημερίδα La Voix du Nord και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Agence France Presse.

Γκοράνι έχει πτυχίο Bachelor of Science στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο George Mason κοντά στην Ουάσιγκτον, DC και αποφοίτησε από το Institut d'Etudes Politiques (Sciences Po) στο Παρίσι το 1995. 

Η Γκοράνι είναι Συριο-Αμερικανίδα,  γεννήθηκε στο Σιάτλ και μεγάλωσε στο Παρίσι.

Η Hala Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και αραβικά.

Η σελίδα της στο CNN
Το προφίλ της στο Facebook
Στο Instagram και στο Twitter
Πληροφορίες από Wikipedia

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :