Σε άμεση νομοθέτηση των προαπαιτούμενων μέτρων θα προχωρήσει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.
Σε άμεση νομοθέτηση των προαπαιτούμενων μέτρων θα προχωρήσει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρουν στο iefimerida.gr πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού «η όποια νομοθέτηση θα γίνει μετά τις 17 Νοεμβρίου», καθώς το Μαξίμου -και όχι μόνο…- δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ενταθεί η κοινωνική δυσαρέσκεια στη διάρκεια του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Με λίγα λόγια, ξορκίζουν το ενδεχόμενο  να υπάρξουν σοβαρά επεισόδια ενόψει της επετείου, κάτι που θα τους φέρει αντιμέτωπους με ένα ακόμα πρόβλημα. Έτσι, οι ίδιες πήγες τοποθετούν το επόμενο κρας-τεστ στη Βουλή μεταξύ 18-20 Νοεμβρίου.

Με φόντο, πάντως, τις υπό εξέλιξη διαβουλεύσεις Αθήνας - δανειστών, στόχος είναι μέχρι το Σάββατο να βρεθεί λύση για όλα τα... αγκάθια και να υπάρξει συμφωνία. Συμφωνία, που θα ανακοινωθεί στο euroworking group της Κυριακής.

Λύσεις για τα... αγκάθια
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, «κόκκινα δάνεια», 100 δόσεις και ΤΧΣ παίρνουν το δρόμο του «έντιμου συμβιβασμού»:
  • «Κόκκινα δάνεια»: Η πλευρά των δανειστών βάζει επιτακτικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το αίτημα να απελευθερωθούν όλα (στεγαστικά, επιχειρηματικά, καταναλωτικά), πράγμα που η ελληνική πλευρά δεν συζητά.
  • Νόμος Κατσέλη: Έχει γίνει φανερό μεταξύ Αθήνας και δανειστών ότι σε μεγάλο ρόλο δεν παίζει τόσο η αντικειμενική αξία, αλλά το εισόδημα. Άρα, κριτήριο θα είναι τα εισοδήματα και όπως όλα δείχνουν αυτά θα καθοριστούν από το κατώτατο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης. Το όριο για ένα αντρόγυνο με δυο παιδιά είναι περίπου στις 21.000 ευρώ (13.900 για το ζευγάρι και 3.350 για κάθε παιδί). Το ποσό αυτό είναι οριακό γι’ αυτό και η κυβέρνηση θα ανεβάζει στις 33.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς φόρους. Υπάρχει η βάσιμη αισιοδοξία ότι τα όρια προστασίας από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας θα κλείσουν γύρω στις 25.000 με 27.000 καθαρό εισόδημα, ενώ η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προστατέψει την πρώτη κατοικία σε ποσοστό πάνω από 50%. Όσο για την περίφημη... πρόταση των Γάλλων αφορά σε προστασία πρώτης κατοικίας σε ποσοστό 60%.
  • 100 δόσεις: προ των πυλών βρίσκεται η χρυσή τομή για τις 100 δόσεις. Κατά πληροφορίες, το πρώτο εξάμηνο του 2016 θα μπορεί κάποιος να καθυστερήσει την πληρωμή για 30 μέρες. Το δεύτερο εξάμηνο του 2016 οι ημέρες που θα μπορεί να καθυστερήσει κάποιος τη δόση του δεν θα ξεπερνούν τις 15 , ενώ από το 2017 και μετά ο δανειολήπτης θα μπορεί να καθυστερεί 15 μέρες μόνο, όμως, μία φορά μέσα σε ένα εξάμηνο.
  • ΤΧΣ: Σε ό,τι αφορά στις αμοιβές του ΤΧΣ και στην ασυλία των μελών του, η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει ουσιαστική διαφωνία και θα βρεθεί λύση. Θεωρείται σίγουρο ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε κάποιο μέσο όρο.

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :