Η ώρα έχει περάσει τις τέσσερις τα ξημερώματα αλλά το τραγικό συμβάν της Κατερίνης στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, δεν αφήνει κανέναν να αισθανθεί την ανάγκη να κοιμηθεί. Οι μαρτυρίες των πυροσβεστών που βρέθηκαν πρώτοι στον χώρο του συμβάντος σοκάρουν. Και κάνουν την νύχτα ακόμη μεγαλύτερη...
Η ώρα έχει περάσει τις τέσσερις τα ξημερώματα αλλά το τραγικό συμβάν της Κατερίνης στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, δεν αφήνει κανέναν να αισθανθεί την ανάγκη να κοιμηθεί.

Οι μαρτυρίες των πυροσβεστών που βρέθηκαν πρώτοι στον χώρο του συμβάντος σοκάρουν. Και κάνουν την νύχτα ακόμη μεγαλύτερη...


"Χτύπησε το τηλέφωνο και ακούσαμε μια γυναίκα να ζητάει τη βοήθεια μας επειδή πήρε φωτιά ο καναπές στο σπίτι της. Μάλιστα μας έδωσε και την διεύθυνση στην οποία άμεσα η υπηρεσία ανταποκρίθηκε και φύγαμε ταχύτατα στο συμβάν.

Φτάσαμε στο σπίτι και όλα ήταν κλειστά στο διαμέρισμα. Δεν υπήρχε κάποιο παράθυρο ή πόρτα ανοιχτή. Σπάσαμε την πόρτα και μπήκαμε μέσα αντικρίζοντας το σκοτάδι απο τον μαύρο πυκνό καπνό και μια γυναίκα πεσμένη κοντά στην πόρτα. Προφανώς απο την προσπάθεια της να φτάσει στην είσοδο. Δυστυχώς δεν έφτασε ποτέ...
Την ανασύραμε και την κατεβάσαμε κάτω για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να γίνει η προσπάθεια να ανακτήσει τις αισθήσεις της αφού ήταν λιπόθυμη. Την παρέλαβε το ασθενοφόρο και εμείς λάβαμε την πληροφορία απο τους περίοικους ότι πολύ πιθανό να υπήρχε και παιδί στο διαμέρισμα.
Τρέχοντας και δίχως στιγμή να περάσει, βρεθήκαμε στο χώρο του διαμερίσματος και "χτενίζαμε" με προσοχή το μέρος πιθαμή προς πιθαμή. Τότε αντίκρισα το πεσμένο δίπλα στον καναπέ κοριτσάκι.
Ο κλήρος έπεσε σε εμένα να σηκώσω απο κάτω το άψυχο κορμάκι του...

Το κατεβάσαμε κάτω και δε μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να το επαναφέρουμε αφού ήταν ήδη αργά. Το κοριτσάκι είχε φύγει...."


Για να καταλήξει ο Κατερινιώτης πυροσβέστης φορτωμένος με χιλιάδες συναισθήματα λύπης και συνάμα οργής που δεν κλήθηκαν νωρίτερα για να καταφέρουν να σώσουν δυο ανθρώπινες ζωές:

"Κλαίω ρε φίλε είμαι στην υπηρεσία και δεν το αντέχω. στα χέρια μου την πήρα. Ήταν πεσμένη δίπλα στο κρεβάτι. Γεμάτο καπνό, είχε τελειώσει φίλε.
Δέ το δέχομαι γαμώτο...
Κοιμόταν το κοριτσάκι. Ξύπνησε όταν πήρε πολύ καπνό και έπεσε δίπλα.  Σχεδόν αμέσως τελειώνεις. Ο καπνός σε πνίγει με 5 αναπνοές τέλος. Άλλο να το ακούς και  άλλο να το ζεις Μπάμπη.  Όταν χάνεται παιδί μας γαμάει την ψυχολογία όλους μας εδώ. Είναι ήττα..."

Έχω ξαναγράψει για τους ήρωες Έλληνες πυροσβέστες μας. Για τους ανθρώπους που ενάντια σε κάθε πρόβλεψη πολλές φορές, ορμούν στις φλόγες για να σώσουν τον συνάνθρωπο τους, χωρίς πολλές φορές να υπάρχει ο χρόνος να το σκεφτούν κάν.
Γιατί έτσι είναι ο Έλληνας παντού, έτσι είναι και σε αυτή τη δουλειά που η ζωή και ο θάνατος, βαδίζουν παράλληλα σε ένα τεντωμένο σχοινί που κανείς ποτέ δε ξέρει, που η κάθε διαδρομή του τελειώνει!

pieriasport.blogspot.gr

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :