Πανελλήνιο σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος 42χρονης στα Γιαννιτσά που εργαζόταν στις επιχειρήσεις Καρυπίδη, πρώην Αρβανιτίδη, και ήταν απλήρωτη επί δεκαπέντε μήνες.
Πανελλήνιο σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος 42χρονης στα Γιαννιτσά που  εργαζόταν στις επιχειρήσεις Καρυπίδη, πρώην Αρβανιτίδη, και ήταν απλήρωτη επί δεκαπέντε μήνες.

Σύμφωνα με τα μέσα της περιοχής, ότι ήταν σχεδόν ενάμιση χρόνο απλήρωτη συνδέεται άμεσα με τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέρμα στη ζωή της. 

Η 42χρονη από τα Γιαννιτσά έφτασε στο σημείο να δώσει τέλος της ζωής της μην αντέχοντας άλλο να παραμένει απλήρωτη επί 15 μήνες, εγκλωβισμένη μεταξύ επίσχεσης εργασίας και ανεργίας.

Η γυναίκα (γεννηθείς το 1975) που εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ του Καρυπίδη  αυτοκτόνησε αφήνοντας τους λόγους της πράξης της σε σημείωμα και το πτώμα της βρήκε ο αδερφός της το μεσημέρι της Κυριακής στο μπάνιο του σπιτιού της όπου είχε πάει για να κόψει τις φλέβες της, δείχνοντας έτσι και την απόγνωση στην οποία βρισκόταν.  Οπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, «υπήρχαν ψυχολογικοί λόγοι» για την πράξη αυτή, ενώ  πριν από 4-5 χρόνια είχε αυτοκτονήσει ο πατέρας της.

Το Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών διενεργεί έρευνα ως προς το περιστατικό, στο οποίο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν δείχνει να συνέβη κάτι ύποπτο ή περίεργο, αφού υπάρχει ξεκάθαρη υπόθεση αυτοκτονίας, αλλά και γραπτό υλικό δια χειρός της αποθανούσας.

Το θύμα είχε βαθιά τραύματα στο ύψος του καρπού από μαχαίρι και οι προσπάθειες ανάνηψης στάθηκαν μάταιες καθώς η άτυχη κοπέλα είχε ήδη εκπνεύσει.

Οι συνάδελφοι της 42χρονης εξέδωσαν ανακοίνωση κάνοντας λόγο για το βάρβαρο σύστημα, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης μέσω facebook ανέφερε πως υπάρχουν 170 μηνύσεις σε βάρος του Καρυπίδη, αλλά κανείς δεν αντιδρά!

Ανακοίνωση Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη»

«Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Η Διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη» πρώην Αρβανιτίδη εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της 42χρονης συναδέλφισσας από τα Γιαννιτσά για τον άδικο χαμό της.

O θάνατος της συναδέλφισσας, εργαζόμενης σε κατάστημα της ‘’Καρυπίδης’’ στα Γιαννιτσά, είναι αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους. 

Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1.5 χρόνο οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία από μέρους της επιχείρησης, με τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να μας «σώσει». Δεν πήρε μέτρα προστασίας για εμάς, τους 1400 εργαζόμενους, αφού πλέον ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης παίρνουμε, ούτε επίδομα ανεργίας δικαιούμαστε. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε Π.Δ για τη διαδοχή, ώστε να μη πεταχτούμε στην ανεργία.

Κανένας εργαζόμενος να μη μένει μόνος του. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για να τα αντιπαλέψουμε. Με ταξική αλληλεγγύη και ανυποχώρητο αγώνα να χτυπήσουμε την αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση. Η αιτία αυτή είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που ωφελεί του λίγους και χτυπάει εμάς, τους πολλούς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :