Την ενόχλησή της για τη νέα πρόκληση της Άγκυρας στα Ίμια, όπου τουρκική ακταιωρός διεμβόλισε σκάφος του λιμενικού, εξέφρασε η ΕΕ, δια του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά.

Την ενόχλησή της για τη νέα πρόκληση της Άγκυρας στα Ίμια, όπου τουρκική ακταιωρός διεμβόλισε σκάφος του λιμενικού, εξέφρασε η ΕΕ, δια του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά.

Σε ερώτηση κατά τη καθημερινή ενημέρωση Τύπου, ο κ. Σχοινάς δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί με προσοχή τα όσα διαδραματίζονται στο Αιγαίο και επανέλαβε τη χθεσινή έκκληση της Κομισιόν προς την Τουρκία για "αποφυγή οποιασδήποτε πηγής εντάσεων, απειλών, ή δράσεων που στοχεύουν προς Κράτη Μέλη (της ΕΕ)", εν όψει και της συνάντησης κορυφής στη Βάρνα της Βουλγαρίας, στις 26 Μαρτίου.

«Σχετικά με το περιστατικό αυτό παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Όπως έχουμε ήδη επισημάνει η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί στις σχέσεις καλής γειτονίας και να αποφύγει κάθε τριβή εναντίον κράτους μέλους η οποία πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση συμφωνιών. Επίσης πρέπει να σέβεται την κυριαρχία των κρατών μελών στα χωρικά τους ύδατα και στον εναέριο χώρο τους. Αρνητικές δηλώσεις που πλήττουν τις καλές γειτονικές σχέσεις θα πρέπει να αποφεύγονται», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε παράλληλα τη συγχρηματοδότηση του ελληνικού πλοίου από ευρωπαϊκά κονδύλια:

«Το πλοίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή και θεωρώ ότι αυτή είναι ακόμη μία επιτακτική αιτία που ενισχύει τη δήλωσή μου. Ο Ευρωπαίος φορολογούμενος έχει συμβάλει στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

Υπενθυμίζουμε πως στις 26 Μαρτίου στη Βάρνα της Βουλγαρίας, έχει προγραμματιστεί συνάντηση ΕΕ-Τουρκίας σε επίπεδο ηγετών, παρουσία των Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ και του Ταγίπ Ερντογάν.

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :